Vyberte svoju krajinu alebo región.

Close
Prihlásiť sa Registrovať E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

APEC: TI si myslí, že postranne robí čip ac-dc s pohotovostným režimom 15mW

TI-TPS7A78-ac-dc

„Toto zariadenie dosahuje najlepšiu rovnováhu medzi vysokou účinnosťou a ultranízkym šumom pri zmenšovaní veľkosti napájania, tvrdí, s určitým odôvodnením - hoci má jeden veľký kondenzátor

Volal TPS7A78, je to veľmi pokročilý pohľad na desaťročia kapacitnú kapačkovú techniku, ktorá využíva sériovú impedanciu kondenzátora („Cs“ v tomto prípade) pri sieťovej frekvencii na „uvoľnenie“ veľkej časti sieťového napätia bez skutočného výpadku energie (pri cena nešťastného účinníka).

K tejto starej myšlienke zvyšuje efektivitu a pridáva reguláciu pomocou ovládateľného predného konca aktívneho sieťového usmerňovača - zapĺňanie kondenzátora zásobníka (Cscin), ktorý napája krok 4: 1 prepínaného kondenzátorového napäťového stúpania - na zvýšenie výkonu. výstupný prúd. Na výstupe je tradičný LDO lineárny regulátor.


TI-TPS7A78-ac-dc-block"Reaktancia Cs nastavuje maximálny AC nabíjací prúd, ktorý sa používa na nabíjanie usmerneného striedavého napätia objemového kondenzátora [Cscin]," uviedla firma. “Stupeň prepínača 4: 1 má za následok zníženie vstupného prúdu o 1/4. Prepäťové odpory [Rs] sa používajú na obmedzenie zapínacieho prúdu do zariadenia. Rs môže byť tiež použitý na ochranu zariadenia pred prepäťovými prúdmi v spojení s TVS [odrušovačom prechodového napätia] alebo MOV [varistor kovu]. “

Celkové špecifikácie sú:

S výstupom medzi 3,4V a 5V je aktívny usmerňovač riadený tak, aby udržiaval pokles 600mV cez LDO (nad záťažou aj teplotou) na minimalizáciu plytvania energiou - takže ak je výstup nastavený na 4V, usmerňovač zabezpečuje 4,6V je na vstupe zásobníka / LDO.

Pri výstupných napätiach medzi 3,4V a 1,25V udržiava aktívny usmerňovač na zásobníku 4V.

Ak sa na výstupe zistí prepätie (> 5,75V) - náhle sa z výstupu odstráni veľké zaťaženie - napríklad ochranný obvod zastaví časť spínaného kondenzátora, až kým sa nepoužije prebytok na vstupnom kondenzátore LDO. Toto je najpravdepodobnejšie, keď sa výstup nastaví na 5V - prah 5.75V sa blíži hodnote 5.6V, že riadený usmerňovač bude udržiavať na vstupe LDO.

Ak nie je k dispozícii striedavé napätie, existuje možnosť napájania z jednosmerného zdroja do pripájacieho kolíka kondenzátora zásobníka - skontrolujte v tomto liste niekoľko upozornení týkajúcich sa tejto možnosti - jedným z nich je, že sa dá použiť len pri výstupných napätiach hore až 3,3V.

Obmedzenie výstupného prúdu je zabezpečené tepelnou ochranou, ak pretrváva preťaženie alebo skrat.

V prospech mirokontroléra poháňaného čipom sú k dispozícii dva informačné piny: Power-fail je otvorený vývodový kolík, ktorý ukazuje, že vstupný striedavý prúd klesá. Power-good je otvorený vývodový kolík, ktorý ukazuje, že výstup stúpol nad 92% svojej zamýšľanej hodnoty (s 2% hysteréziou, keď klesá).

Po tepelnom preťažení sa výstup zapne, keď zariadenie dostatočne vychladne.

Absolútne mazimum napätie je 30V na ac vstupy, a 30V na nádrži - aj keď posledný klesne na 24V, keď sa s DC. Krátko je povolený až 3A z AC vstupov do zásobníka. Max výstup je 120mA v plnom moste, 60mA na polovicu).

Jednou z možných aplikácií je napájanie inteligentných meracích prístrojov, kde podľa TI „na rozdiel od typických riešení napájania striedavým prúdom a jednosmerným prúdom nevyžaduje TPS7A78 externú magnetiku, ktorá z neho robí vynikajúcu voľbu pre aplikácie elektronického merania tým, že ho robí odolnejším voči manipulácii. Spĺňa normu IEC 61000-4-8 požadovanú pre aplikácie, ako je elektronické meranie. “

Poznámka aplikácie,Cap drop offline napájanie e-metrov", Je k dispozícii, že opisuje obvod, ktorý dodáva 3.3V (50mA minimum) od 90 - 265Vac. Účinnosť je 53% pri 120Vac pri 50mA out.

Môže tiež spĺňať požiadavky elektromagnetickej kompatibility pomocou TPS7A78, prečítajte si krátky článok „Ako urobiť jednoduchý nemagnetický zdroj AC / DC.“ “

TPS7A78 prichádza v 14pin, 5 x 6,5 mm TSSOP.