Vyberte svoju krajinu alebo región.

Close
Prihlásiť sa Registrovať E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Očakáva sa, že výdavky na polotovary sa v tomto roku znížia o 14% av budúcom roku sa zvýšia o 27%

K spomaleniu v sektore pamäti došlo v roku 2019, keď pokles v roku 2019 znamená koniec trojročného rastu výdavkov na zariadenia fab.

Za posledné dva roky predstavovala pamäť približne 55% celkového vybavenia, pričom sa očakáva, že v roku 2019 sa tento podiel zníži na 45%, ale v roku 2020 sa obnovil na 55%, uviedla SEMI.

S pamäťou, ktorá predstavuje veľký podiel celkových výdavkov, akékoľvek výkyvy na trhu s pamäťou ovplyvňujú celkové výdavky na zariadenia.


Z hodnotenia spoločnosti SEMI v oblasti výdavkov na zariadenia v oblasti fabriky o pol roka vyplýva, že vysoké úrovne zásob a slabnúci dopyt viedol k väčšiemu ako očakávanému poklesu v DRAM a NAND (3D NAND) v druhej polovici roka 2018, čo viedlo k zníženiu výdavkov na pamäť o 14%.

Očakáva sa, že zostupný trend bude pokračovať aj v prvej polovici roka 2019, pričom výdavky na pamäť klesnú o 36%, hoci v druhej polovici roka by sa výdavky na pamäť mohli vrátiť o 35%.

Zlievarenstvo je druhým najväčším sektorom po spomienke na výdavky na fab zariadenia. Za posledné dva roky sa ročný podiel pohyboval od 25% do 30% ročne. V rokoch 2019 a 2020 sa očakáva, že ročný podiel bude stabilný na úrovni približne 30%, poznamenal SEMI.

A zatiaľ čo zlievárne zvyčajne kolíšu menej ako sektor pamäte v oblasti výdavkov na zariadenia, nie sú imúnne voči zmenám na trhu.

Napríklad po poklese pamäte klesli výdavky na zlievarenské zariadenia v druhej polovici roka 2018 z prvej polovice roka o 13%, uviedol SEMI.